Войти

Ринок праці у сфері медицини відновився на 114%

Ринок праці у сфері медицини відновився на 114%

Що відбувається з ринком медичних професій. Де вакансій втричі більше, ніж до війни, а де медків не вистачає. Що зараз відбувається на ринку у медичній сфері, UBNow поспілкувався з аналітиками Work ua

Вакансій для медиків більше, ніж до вторгнення
Повномасштабна війна вдарила по ринку праці в категорії «Медицина, фармацевтика». Кількість вакансій тут скоротилася в 7 разів. В лютому 2022 року кількість пропозицій роботи складала 5 663, а в березні їх залишилося лише 806.
Але вже у квітні 2023 року вакансій для медиків стало навіть більше, ніж до повномасштабного вторгнення.
Сьогодні фіксуємо, що ринок відновився на 114%. У серпні 2023 маємо 6 465 вакансій.

Де лікарі потрібні найбільше
Найбільша кількість пропозицій роботи в цій категорії зосереджена в Київській області — 2 570 вакансій. Та це одна з небагатьох областей, де вакансій все ж таки менше, ніж було до повномасштабної війни.
Багато роботи для медичного персоналу пропонують у Дніпропетровській (610), Львівській (553), Одеській (546) та Харківській областях (341).
У порівнянні з лютим 2022 року, найбільшу динаміку відновлення показує переважно захід України. Медичних вакансій тут вдвічі та навіть втричі більше, ніж до повномасштабного вторгнення. А от у прифронтових областях відновлення є, проте відбувається досить повільними темпами. Нестачу медичного персоналу в цих регіонах підтверджують і роботодавці.

Благодійні та громадські організації шукають психологів
У першій десятці зʼявились представники галузі «Неприбуткові, благодійні та громадські організації». Вони шукають передусім психологів: третина вакансій від галузі призначені саме для цих спеціалістів.

«Медицина, фармацевтика» — та категорія, в якій майже немає посад, що стали менш затребуваними, якщо порівняти з лютим 2022 року. Лише за останній рік попит на адміністраторів та провізорів зріс у 2,5 раза, на психологів, логопедів, асистентів стоматолога, медичних сестер — у 2 рази.

UBNow > Підписатися
Ринок праці у сфері медицини
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/71243-byvshij-ministr-oborony-velikobritanii-ben.html