Войти

«єОселя» стимулює будівельну галузь, але не всі забудовники можуть взяти участь у цій програмі

«єОселя» стимулює будівельну галузь, але не всі забудовники можуть взяти участь у цій програмі

В Україні вже 3261 родина отримали пільгові іпотечні кредити за програмою «єОселя». Наскільки зацікавлені в цій програмі девелопери та забудовники – спеціально для UBNow засновник та керівник девелоперської компанії VERTEX GROUP, резидент бізнес-клубу INSPIRA Дмитро Харченко.

Обмеження для забудовників є - фінансові
В єОселі допускається кредитування, коли покупець стає власником майнових прав на житло, що будується, під час оформлення кредиту. Це дає захист прав позичальників при купівлі квартири на первинному ринку в об’єктах, що будуються. Акредитація забудовників банками у програмі доступна лише для тих забудовників, які обрали прозорі механізми фінансування будівництва. Тільки 10% забудовників можуть працювати за цією програмою - з фондами фінансування будівництва, купівлею-продажем майнових прав і цільовими облігаціями. Забудовнику треба укласти договори з банками партнерами єОселя.

Переваги для забудовників
«єОселя» стимулює будівельний ринок: збільшує попит, дає можливість будувати більше. Чим більше покупців, тим більше будуватиметься. До того ж забудовники-учасники єОселя за допомогою цієї програми можуть профінансувати будівництво. І точно знати, що гроші будуть перераховані за квартиру у визначений строк. Девелопери ж можуть продати квартири, які мають будівельну готовність, але їх довго не викупали, зокрема через фінансову складову.

Яке житло підпадає під програму
Програма діє до 20 років. Отримати в кредит можна кошти до 2,5 млн гривень. Перший внесок - 20%. Площа квартири має бути не більш як 52,5 м² на одну особу та 21 м² на кожного наступного члена сім’ї додатково.
Придбати можна квартиру у будинку, що будується, або не старшому за 3 роки на момент укладення договору. Ні таунхауси, ні приватні будинки не підпадають під програму «єОселя». Якщо людина захоче придбати житло, що будується, вона зможе це зробити лише у забудовників, які акредитовані банками-учасниками програми.

UBNow > Підписатися
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/69591-vzryvy-vo-vremenno-okkupirovannom-donetske.html