Войти

В Україні відновлюється попит на житло в новобудовах

В Україні відновлюється попит на житло в новобудовах

З початком війни попит на ринку нерухомості практично зник. Нині він на рівні 30% лютого 2022 року. Однак зараз спостерігається пожвавлення у цій галузі.

Попри воєнні ризики забудовники продовжують зводити житло. Про тенденції у сфері девелопменту розповів засновник та керівник будівельної компанії VERTEX GROUP Дмитро Харченко.

«Останні 3-4 тижні суттєво зростає попит на нерухомість. Збільшується кількість дзвінків, переглядів. Не так стрімко, але зростає і кількість угод. Це сигнал для забудовників – треба працювати», - зазначає Дмитро Харченко.

За даними Держстату у 2022 році площа введеного в експлуатацію житла знизилася більш ніж на третину – з 7 млн кв м у 2021 до 4,3 млн кв м у 2022.

Цього року більшість компаній, за словами Дмитра Харченка, відновить роботу.

«Розконсервувати об’єкти не складно, і не дуже затратно. Важливо вберегти та посилити колектив. Зараз можна і потрібно “схантити” тих, кого раніше не можливо було. І надважливо – не втратити імідж. Показати клієнтам, що компанія будувала, будує і буде будувати. Бо сьогодні купують лише у забудовників з бездоганною репутацією», - зазначив він.

UBNow > Підписатися
В Україні відновлюється попит на
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/43224-16-chelovek-pogibli-i-22.html