Войти

‼️ У відповідь на публікацію видання «Дзеркало Тижня» від 24 квітня «Як Ахметов лише за березень заробив на Енергоатомі мільярд гривень» ДП «НАЕК «Енергоатом» повідомляє, що у цьому матеріалі були вик

‼️ У відповідь на публікацію видання «Дзеркало Тижня» від 24 квітня «Як Ахметов лише за березень заробив на Енергоатомі мільярд гривень» ДП «НАЕК «Енергоатом» повідомляє, що у цьому матеріалі були використані неправдиві факти та упереджені твердження, які можуть сформувати у читачів хибне враження про діяльність, позицію та роль Енергоатома, його керівництва і представників Компанії.

Зокрема, припущення про те, що «генерація ДТЕК Ріната Ахметова купує у НАЕК «Енергоатом» на балансуючому ринку електроенергію по одній копійці за кіловат-годину» не відповідає дійсності. Оскільки ДП «НАЕК «Енергоатом» не продає е/е на балансуючому ринку ні ДТЕКу, ні іншим компаніям.

Заява про втрати Енергоатомом в 1 млрд грн є хибною й економічно не обґрунтованою, адже За березневого профіциту електроенергії та ринкової ситуації того часу Компанія не могла отримати навіть потенційний дохід у зазначеному обсязі.

Не відповідає дійсності також теза про те, що Енергоатом свідомо ставить завищену ціну на електроенергію: в енергосистемі спостерігається значний профіцит, тож ціноутворення не є маніпулятивним з огляду на кон’юнктуру ринку, а залежить від сезонних факторів, внаслідок яких утворюється профіцит на РДН.

Також маніпулятивним є звинувачення в небажанні Енергоатома підлаштовуватися під кон'юнктуру ринку. НАЕК реалізує на ринку двосторонніх договорів (РДД) понад 80% електроенергії й водночас законодавчо обмежений зобов’язанням забезпечувати обсяг поданої заявки для продажу на ринку на добу наперед (РДН) на рівні 10% від сумарного обсягу відпуску.

Щодо закидів автора статті про нібито причетність менеджменту Енергоатома до свідомого завдання збитків Компанії хочемо підкреслити: торговельна діяльність Компанії здійснюється в межах та у спосіб, визначених законодавством України та внутрішніми документами самої Компанії з огляду на ринкову ситуацію та необхідність максимізації прибутку.

Окрім того, період з третього по 10 березня не дає повної інформативності щодо результатів торговельної діяльності за весь місяць. Проте обсяги електричної енергії, проданої з 1-го по 10 березня за двосторонніми договорами є значними та становлять 69% від заявленої, і це вшестеро більше, ніж чи помилково, чи навмисно зазначив автор статті.

Зазначаємо, що при підготовці до публікації автор матеріалу не звернувся за коментарем до пресслужби Компанії та не врахував позицію Енергоатома стосовно питання, яке висвітлюється в публікації.

⚪️ ДП «НАЕК «Енергоатом» завжди відкритий до спілкування з журналістами.

#НовиниКомпанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | EA
‼️ У відповідь на публікацію
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/41873-pravitelstvo-opredelilo-naselennye-punkty-dlja.html