Войти

🔌 Дмитро Кулеба обговорив з главами МЗС G7 відновлення енергетичної інфраструктури України

🔌 Дмитро Кулеба обговорив з главами МЗС G7 відновлення енергетичної інфраструктури України

Виступаючи на зустрічі глав МЗС G7, інших країн-партнерів та керівництва європейських фінансових інституцій в Бухаресті, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про можливі шляхи подолання дефіциту електроенергії в Україні, повідомляє МЗС.

💬 «Перший варіант – це купувати електроенергію в ЄС. Але на ринку ЄС ціни значно вищі ніж в Україні, тому потрібна буде додаткова фінансова підтримка», – зазначив міністр та додав, що другий спосіб передбачає забезпечення України необхідним енергетичним обладнанням, трансформаторами та генераторами, які допоможуть компенсувати пошкоджену енергетичну інфраструктуру.

Він також подякував США за надання Україні 53 млн дол. для термінової закупівлі енергетичного обладнання та наголосив, що, починаючи з 10 жовтня, росія запустила по території України понад 600 ракет та атакувала критичні об’єкти інфраструктури. Очільник МЗС підкреслив, що росія буде продовжувати ракетний терор проти України.

💬 «Критично важливо забезпечити Україну необхідним обладнанням для відновлення електричних потужностей. Але не менш важливо продовжувати надавати допомогу для захисту цього обладнання від повторних атак, зокрема шляхом постачання Україні систем протиракетної та протиповітряної оборони», – резюмував Дмитро Кулеба.

mfa.gov.ua/news/dmitro-kuleba-obgovoriv-z-glavami-mzs-g7-vidnovlennya-energetichnoyi-infrastrukturi-ukrayini">mfa.gov.ua/news/dmitro-kuleba-obgovoriv-z-glavami-mzs-g7-vidnovlennya-energetichnoyi-infrastrukturi-ukrayini

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🔌 Дмитро Кулеба обговорив з
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/19710-nato-posilit-pidtrimku-ukraini.html