Войти

У Львові спалахнув скандал

У Львові спалахнув скандал. Мера Андрія Садового звинувачують в узурпації влади

Виконком міськради прийняв рішення Про прийняття умов, викладених у Кредитному договорі від 30.12.2022 № 53825, укладений між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку.

Як кажуть юристи, згідно із статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», прийняття рішень щодо здійснення місцевих запозичень приймається виключно радою, а ніяк не виконкомом. До речі, свого часу депутати міськради за це рішення не проголосували.

Зараз міського голову Садового звинувачують в узурпації влади. Хоча хитрий мер не став підписувати цей сумнівний документ. Під ним стоїть підпис в.о. міського голови Андрія Москаленка, який обіймає посаду першого зама міського голови. Юристи і в цьому вбачають зраду та погрожують кримінальною відповідальністю. Кажуть, що Садовий, який обіймає свою посаду в результаті виборів, не може передавати свої функції чиновнику, бо це узурпація. За відсутності мера його обов’язки бере на себе секретар міськради. Але його львівські депутати поки що так і не обрали.

Тим часом депутати міськради обурюються в соцмережах та погрожують повним переобранням виконкому.

🇺🇦 Украина Сейчас
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/38994-ermak-nameknul-na-uspeshnye-dejstvija.html