Войти

Зернова блокада?

Зернова блокада?

Труха ексклюзивно з’ясовуала, чому Польща, Угорщина, Словаччина, а незабаром Румунія і Болгарія, вже заблокували або прагнуть припинити імпорт українського зерна на територію власних країн? При цьому ЄС попереджає партнерів по союзу – такого права у них немає.

▪️Народний депутат України, фракція «Голос», Андрій Осадчук

Я думаю, що найрозумніше, що зараз може зробити українська влада – негайно вести переговори як з цими країнами так і з Брюсселем для того, щоб якимось чином врегулювати це питання, бо в мене немає сумнівів, що кремль скористається цією нагодою і нас чекають дуже складні випробування в частині продовженн зернової угоди.

▪️Голова руху SaveФОП, Сергій Доротич

Виними у цій ситуації я вбачаю зовнішніх зернотрейдерів, які під гаслом, що наше зерно буде постачатися до країн третього світу, рятувати Африку – нас ввели в оману. Наше зерно якось раптом опинилось на європейському ринку. Відповідні наслідки, це рішення цих держав по захисту своїх вітчизняних виробників.

▪️Народний депутат України, співголова парламентської фракції партії «Європейська солідарність» у Верховній Раді України, Артур Герасимов

Блокування експорту нашої сільськогосподарської продукції окремими членами Євросоюзу порушує європейське законодавство – бо подібні рішення ухвалюються на рівні Європейської Комісії, а не окремих держав. Це рішення порушує і Угоду про асоціацію.

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», Макс Бужанський

Здесь имеет место нарушение внутренних правил самого Европейского Союза. Понятно, что случай исключительный, для того, чтобы в нем разобраться нужно не политизировать этот вопрос, не драматизировать, а всем сесть и разбираться, что случилось. Это не выгодгно никому.

▪️Народна депутатка України, фракція «Слуга народу», Галина Янченко

Нам потрібно посилювати переговорні процеси і домовлятися про те, що українське зерно буде, фактично, перетинати Польщу, а з іншого боку вже зараз потрібно активізовувати переговорні процеси по «зерновому коридору», щоб наше зерно виходило з наших портів в Одесі.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/40911-sledujuschie-nedeli-i-mesjatsy-budut.html