Войти

⚠️ Пропозиція створити зону ядерної безпеки на Запорізькій АЕС отримала сильну міжнародну підтримку, – Рафаель Гроссі

⚠️ Пропозиція створити зону ядерної безпеки на Запорізькій АЕС отримала сильну міжнародну підтримку, – Рафаель Гроссі

Керівник МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі
під час виступу у Відні на пленарному засіданні Генеральної конференції Міжнародного агентства з ядерної енергії вкотре сказав про необхідність створити зону ядерної безпеки на Запорізькій атомній електростанції та повідомив, що перемовини тривають.

«Я закликав до термінового встановлення зони ядерної безпеки, щоб припинити обстріли, які завдають шкоди станції та лініям передачі – її ключовому зовнішньому джерелу енергопостачання», – зазначив очільник МАГАТЕ.

Він додав, що на минулому тижні провів зустрічі на високому рівні в Нью-Йорку, де ця пропозиція отримала сильну міжнародну підтримку.

«Я розпочав детальні переговори з Україною та рф щодо якнайшвидшого узгодження та впровадження зони. Ми знаємо, що потрібно зробити, і це можливо виконати. Готовий і надалі продовжити консультації в обох країнах цього тижня, щоб ми могли захистити станцію», – заявив Рафаель Гроссі.

https://www.iaea.org/newscenter/statements/statement-to-the-sixty-sixth-regular-session-of-the-iaea-general-conference">https://www.iaea.org/newscenter/statements/statement-to-the-sixty-sixth-regular-session-of-the-iaea-general-conference

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚠️ Пропозиція створити зону ядерної
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8946-westinghouse-spivpratsjuvatime-z-polskimi.html