Войти

⚡️ Міністри України і Фінляндії обговорили питання ядерної безпеки в регіоні

⚡️ Міністри України і Фінляндії обговорили питання ядерної безпеки в регіоні

Очільник енергетичного відомства України Герман Галущенко
в межах робочої поїздки до США провів зустріч із Міністром економіки та праці Фінляндії Мікою Линтілем.

Герман Галущенко поінформував колегу про системні обстріли військовими рф українських ядерних об’єктів, зокрема Запорізької АЕС і Південноукраїнської АЕС. Він підкреслив, що дії російської сторони несуть пряму загрозу ядерній безпеці не тільки України, а всієї планети, й у разі продовження обстрілів світу загрожує катастрофа. Тож єдиним виходом із ситуації є повна демілітаризація ЗАЕС і навколишньої території та передача станції під контроль легітимного українського оператора.

Міністри обговорили питання забезпечення енергетичної безпеки регіону на тлі маніпуляцій росії на газовому ринку та її спроб обійти санкційні обмеження, а також підкреслили необхідність диверсифікації постачання ядерного палива. Також на зустрічі йшлося про відновлення в Україні енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій.

Герман Галущенко наголосив, що Україна прагне провести відповідні роботи з урахуванням уроків війни, щоб відновлені об’єкти були більш стійкими до військових дій.

Своєю чергою Міка Линтіля запевнив, що Фінляндія цілковито підтримує Україну в боротьбі з росією та продовжуватиме цю підтримку скільки вона буде необхідною.

https://www.mev.gov.ua/novyna/ministry-ukrayiny-i-finlyandiyi-obhovoryly-pytannya-yadernoyi-bezpeky-v-rehioni">https://www.mev.gov.ua/novyna/ministry-ukrayiny-i-finlyandiyi-obhovoryly-pytannya-yadernoyi-bezpeky-v-rehioni

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Міністри України і Фінляндії
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8488-japonija-ta-japonskij-narod-stojat.html