Войти

⚡️ Розвиток вітчизняної атомної галузі – це запорука безвуглецевого майбутнього України

⚡️ Розвиток вітчизняної атомної галузі – це запорука безвуглецевого майбутнього України

Заступник Міністра енергетики Ярослав Демченков під час участі у роботі секторальних груп з питань енергетики в межах розробки Плану України для реалізації програми Ukraine Facility зазначив: «Ми розробляємо секторальний план із розумінням перспектив вступу України до Європейського Союзу. Наша мета – досягти безвуглецевості у електроенергетиці до 2050 року шляхом зростання частки зеленої генерації, розвитку атомної енергетики та впровадженню заходів з енергоефективності».

За його словами, євроінтеграція енергетичних ринків є умовою досягнення стабільності енергосистеми, підвищення її стійкості та сталості.

Раніше Міністр енергетики Герман Галущенко під час презентації Енергетичної стратегії 2050 на Конференції з відновлення України наголошував, що інвестувати в Україну варто вже зараз, а інвестиційні можливості нових енергетичних потужностей складають понад 380 мільярдів доларів.

На засіданні робочих груп заступник міністра та представники KPMG зупинились детальніше на Стратегії та представили бачення розвитку галузі, моделювання та плани з інтеграції ринків, а також регуляторні та законодавчі зміни, які необхідні для відновлення та розвитку енергетичного сектору.

Своєю чергою президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін наголошував, що «Енергоатом продовжує працювати над новими проєктами передових ядерних технологій, від яких у цей складний час залежить енергетична безпека України. Компанія робить все можливе, щоб наша держава продовжувала рух до безвуглецевого чистого майбутнього, невід'ємною складовою якого є атомна енергія».

Для довідки:

Ukraine Facility – це програма фінансової допомоги, оголошеної Європейською Комісією. Вона буде спрямована на відновлення та модернізацію економіки України на шляху до стандартів ЄС. Програма передбачає фінансування до 50 млрд євро на 4-річний період.

mev.gov.ua/novyna/minenerho-provodyt-robochi-hrupy-z-biznesom-u-mezhakh-realizatsiyi-finansovoyi-prohramy">mev.gov.ua/novyna/minenerho-provodyt-robochi-hrupy-z-biznesom-u-mezhakh-realizatsiyi-finansovoyi-prohramy

#міністерство_енергетики

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
⚡️ Розвиток вітчизняної атомної галузі
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/62259-u-nato-zajavu-pro-teritorialni.html