Войти

Між колишніми високопоставленими чиновниками нац

Між колишніми високопоставленими чиновниками нац. безпеки США і високопоставленими членами Кремля тривають секретні дипломатичні переговори — для The Moscow Times колишній американський чиновник

Телеканал NBC вперше повідомив про існування цих негласних переговорів цього місяця. Ці таємні дискусії дозволяють обом сторонам зрозуміти "червоні лінії" одна одної і пом'якшити потенційні конфлікти.

Зустрічі між США і чиновниками в Кремлі відбуваються щонайменше двічі на місяць, часто в онлайн-форматі.

Під час цих переговорів найбільшою проблемою було те, що росіяни не могли сформулювати, чого саме вони хочуть і потребують.

"Вони не знають, як визначити перемогу чи поразку. Насправді, деякі представники еліти, з якими ми розмовляли, ніколи не хотіли війни, навіть говорили, що це була цілковита помилка"

"США хочуть бачити Росію зі стратегічною автономією для того, щоб США могли просувати дипломатичні можливості в Центральній Азії. Це не означає, що ми відмовляємося від України чи Європи," — поспішив зауважити колишній урядовець.

Під час дискусій стало очевидним, що шанси України на повернення окупованих територій є вкрай низькими.

"Якби Росія думала, що може втратити Крим, - сказав екс-чиновник, - вона майже напевно вдалася б до використання тактичної ядерної зброї".

Вашингтон також запропонував допомогу у проведенні чесних референдумів на окупованих Росією територіях на яких жителі проголосують за те, чи хочуть вони бути частиною України або Росії. Росія відхилила цю пропозицію і заявила, що анексувала ці території у вересні 2022 року після референдумів, які вважаються фіктивними.

Він пояснив, що проблема полягає не стільки в російській еліті в цілому, скільки в особисто Путіні.
Між колишніми високопоставленими чиновниками нац
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/59063-poperedno-zrujnovano-dva-poverhi-zhitlovogo.html