Войти

⚠️ Міжнародна спільнота повинна позбутися залежності від росії та ввести санкцій проти Росатома

⚠️ Міжнародна спільнота повинна позбутися залежності від росії та ввести санкцій проти Росатома

Міністр енергетики України Герман Галущенко і президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін взяли участь у спеціальній панелі The Chipher Brief Economic and Security Forum, де серед іншого обговорювалися питання енергетичної безпеки та незалежності України.

Герман Галущенко наголосив на необхідності застосування санкцій проти Росатома. Адже наразі обмеження введенні щодо нафти, газу та російського вугілля, водночас ядерна галузь країни-агресорки поки що залишається поза увагою міжнародних партнерів.

За словами міністра енергетики, росія і досі має монополію в атомній галузі й таким чином тримає в «заручниках» цілі компанії та країни. Тож наразі міжнародній спільноті необхідно твердо заявити про введення санкцій проти Росатома, аби позбавитися російської залежності назавжди.

Петро Котін розповів присутнім про поглиблення співпраці з міжнародними партнерами – NuScale, Holtec та Westinghouse. Енергоатом підписав із провідними західними компаніями низку угод щодо розгортання малих модульних реакторів в Україні.

Ще одним важливим досягненням вітчизняної атомної галузі стала повна відмова від російського ядерного палива, що є безпрецедентним прикладом для європейських країн у питанні заміни постачання тепловидільних збірок з рф.

Крім того, керівник НАЕК підкреслив необхідність якомога швидше звільнити Запорізьку атомну електростанцію. Адже деокупація ЗАЕС не лише гарантує українську енергетичну безпеку, а ще й дасть можливість нарешті забезпечити безпечну експлуатацію найбільшого в Європі ядерного об’єкта з дотриманням всіх принципів ядерної та радіаційної безпеки МАГАТЕ.

#thecipherbrief #новини_компанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | EA
⚠️ Міжнародна спільнота повинна позбутися
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/49042-britanski-sky-news-pokazali-kontrakt.html