Войти

⚡️⚡️⚡️ Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін взяв участь у засіданні Консультативної Ради Holtec стосовно впровадження проєкту SMR-160

⚡️⚡️⚡️ Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін взяв участь у засіданні Консультативної Ради Holtec стосовно впровадження проєкту SMR-160

До складу Консультативної ради Holtec входять визнані лідери ядерно-енергетичної галузі, компанії яких тісно співпрацюють з Holtec International, зокрема Bruce Power, Енергоатом, Entergy, Exelon Generation, Southern, Talen Energy, NEI, SNC-Lavalin, Mitsubishi Electric, Hyundai E&C тощо.

Керівник Holtec Доктор Кріс Сінгх привітав Петра Котіна та висловив підтримку українцям в боротьбі з російськими загарбниками. Він зазначив, що американські ядерні компанії, як і народ США, продовжують стояти разом з Україною в кривавій війні, яку розв'язала росія.

Президент Енергоатома подякував колегам за підтримку та підкреслив, що Holtec International є надійним партнером не лише в питаннях безпечного поводження з відпрацьованим ядерним паливом, а й у сфері розгортання малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR) в Україні.

💬 «Відповідно до концепції розгортання ММР в Україні Енергоатом планує побудувати серію таких реакторів для заміни, передусім, вугільної генерації, зруйнованої внаслідок російської агресії. Й технологія SMR-160 від Holtec International є для України однією з можливостей зміцнити енергетичну незалежність», – наголосив Петро Котін.

Нагадаємо
, американська компанія Holtec International, багаторічний партнер Енергоатома, виступала підрядником будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, яке в квітні 2022 року було введене в експлуатацію.

#НовиниКомпанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚡️⚡️⚡️ Президент ДП «НАЕК «Енергоатом»
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/40981-v-ukraini-rekordno-zris-popit.html