Войти

📢 Міжнародні партнери продовжують підтримувати Енергоатом в умовах повномасштабного вторгнення рф

📢 Міжнародні партнери продовжують підтримувати Енергоатом в умовах повномасштабного вторгнення рф

ДП «НАЕК «Енергоатом» продовжує активно співпрацювати зі своїми партнерами. Так, про всебічну підтримку Компанії розповів генеральний директор Holtec International Кріс Сінгх. Він зазначив, що Holtec International працює в Україні з 2003 року.

«Нашим головним замовником був НАЕК «Енергоатом», і наша компанія глибоко залучена до ядерної програми в Україні. Всі ці роки у нас були надзвичайно теплі стосунки», – сказав він.

Кріс Сінгх повідомив, що з початком повномасштабної російської агресії в Україні Holtec International продовжує надавати критичну підтримку НАЕК. «У нас було обладнання на мільйони доларів, яке ми мали передати Енергоатому, але через те, що воно не могло потрапити до Чорного моря через напад росії на Україну, ми вивантажили його в Туреччині. І після тривалої подорожі через Польщу з додатковими витратами на відвантаження, перевезення і страхування Holtec успішно доправив його українській стороні», – наводить приклад очільник американської компанії.

Ще одним аспектом підтримки Holtec International є співпраця у питанні продовження експлуатації українських АЕС і зберігання там відпрацьованого палива.

«Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, яке «Енергоатом» побудував за нашої допомоги, розташоване надто близько до кордону з Білоруссю. Зараз на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС необхідно мати в наявності альтернативи для зберігання частини відпрацьованого палива до припинення воєнних дій», – зауважує Кріс Сінгх.

Більше інформації – за посиланням:
https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3560346-kris-singh-generalnij-direktor-holtec-international.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📢 Міжнародні партнери продовжують підтримувати
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/4646-missija-magate-pribyla-v-kiev.html