Войти

⚡️ Захоплення українських електростанцій росією є частиною її стратегії зі створення енергетичної кризи в Європі, – Держдеп

⚡️ Захоплення українських електростанцій росією є частиною її стратегії зі створення енергетичної кризи в Європі, – Держдеп

Запорізька атомна електростанція та її електроенергія за правом належать Україні, тож будь-які спроби відключити українську ЗАЕС і перевести її на окуповані росією території є неприйнятними. На цьому наголосив представник Державного департаменту США Ведант Патель.

Він зауважив, що Сполучені Штати уважно стежать за повідомленнями про зупинення реакторів на АЕС, і звинуватив рф у спробі подальшого підриву енергетичної безпеки Європи:

«Очевидно, що обстріл і захоплення українських електростанцій та інфраструктури росією є частиною її стратегії зі створення енергетичної кризи в Європі».

Ведант Патель зауважив, що ситуація на ЗАЕС – результат небезпечної військової присутності рф на станції та небажання повернути її під контроль України.

«Жодна країна не повинна перетворювати АЕС на зону активних бойових дій, ми виступаємо проти будь-яких російських зусиль щодо відведення енергії з АЕС чи використання станції у військових цілях», – сказав представник Держдепу.

https://news.liga.net/ua/politics/news/reaktsiya-gosdepa-na-ostanovku-zaporojskoy-aes-rossiya-sozdaet-krizis-v-evrope

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Захоплення українських електростанцій росією
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/3976-i-stanom-na-900-26.html