Войти

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом готується до запуску повітряної лінії, яка через Польщу з'єднає українську та європейську енергосистеми

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом готується до запуску повітряної лінії, яка через Польщу з'єднає українську та європейську енергосистеми

В межах робочого візиту на одну з українських АЕС президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, оглянувши стан підготовки цієї лінії до експлуатації, переконався, що свою частину робіт Компанія завершила у повному обсязі.

Наразі на майданчику вже змонтовано частину необхідного обладнання, а відповідні підрозділи Енергоатома проводять роботи, які передують пусконалагоджувальним. Тож щойно свою частину зобов'язань виконає і НЕК «Укренерго», лінію можна буде вводити в експлуатацію. За оцінками фахівців, роботи НЕК може закінчити в квітні.

Повітряна лінія електропередачі, яка працювала ще за СРСР, відтоді як він розпався, була виведена з експлуатації та з 1991 року не працювала. Саме Енергоатом порушив питання про необхідність її відновлення, і завдяки активній позиції Міністерства енергетики це стало можливим.

«Так ми розширюємо свої можливості та укріпити зв'язок України з європейською енергосистемою. Це надзвичайно важливо в умовах, коли росія веде прицільні обстріли нашої енергетичної інфраструктури», – наголосив Петро Котін. І додав: у перспективі ця лінія електропередачі дасть Україні можливість експортувати й імпортувати електроенергію до країн ЄС, що матиме позитивний вплив для розвитку вітчизняної економіки.

#НовиниКомпанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚡️⚡️⚡️ Енергоатом готується до запуску
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/38129-my-vse-russkie-rusichi-slavjane.html