Войти

🇵🇱🇺🇦 Країни мають ввести санкції проти росатома та посилити тиск на компанію, – Олександр Моцик

🇵🇱🇺🇦 Країни мають ввести санкції проти росатома та посилити тиск на компанію, – Олександр Моцик

Радник Міністра енергетики України, головний консультант Президента «ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Моцик виступив на Конференції «E23: PL for UA — польсько-українське партнерство у розбудові енергетичної безпеки майбутнього», яка 15 березня відбулась у Варшаві.

Він поінформував учасників форуму про постійні російські атаки на енергетичну інфраструктури України. Попри цілеспрямовані напади ворога Україні все ж вдалося підвищити загальну надійність енергосистеми – завдячуючи роботі енергетиків та суттєвій підтримці міжнародних партнерів.

«Атомні електростанції не розраховані на те, щоб протистояти збройним нападам і ракетним обстрілам. Звичайно, ми впровадили заходи після Фукусіми та покращили наші системи безпеки, що зробило наші реактори ще більш стійкими у разі надзвичайних ситуацій. Але постійна небезпека та ядерний шантаж росіян неприпустимі», – наголосив Олександр Моцик.

Також велике занепокоєння, додав він, викликають значні пошкодження генерувальних потужностей в Україні: теплових електростанцій, вітрових та сонячних установок. Найкращим варіантом заміни пошкодженої генерації буде впровадження передових реакторних технологій, таких як AP1000 і малі модульні реактори.

❗️ Олександр Моцик нагадав, що найбільша атомна станція в Європі вже понад рік перебуває під російською окупацією і міжнародне співтовариство має посилити тиск на росатом.

«росатом є однією з небагатьох російських державних корпорацій, яка не потрапила під міжнародні санкції, хоча для цього є всі підстави. Україна вже ввела санкції проти росатома та його філій, а також їхніх ключових осіб. Ми будемо дуже вдячні, якщо інші країни зможуть ухвалити подібні рішення», – резюмував Олександр Моцик.

#НовиниКомпанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
🇵🇱🇺🇦 Країни мають ввести санкції
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/36157-petro-kotin-proinspektuvav-robotu.html