Войти

⚠️ росія постійно вдається до ядерного шантажу й актів ядерного тероризму, намагаючись змусити Європу відмовитися підтримувати Україну, – Олександр Моцик

⚠️ росія постійно вдається до ядерного шантажу й актів ядерного тероризму, намагаючись змусити Європу відмовитися підтримувати Україну, – Олександр Моцик

Радник Міністра енергетики України, головний консультант Президента «ДП «НАЕК Енергоатом» Олександр Моцик
виступив на VIII Всепольському економічному саміті, який 10-11 жовтня проходить у польському Любліні. Він поінформував учасників форуму про ядерний шантаж і акти ядерного тероризму, до яких системно вдаються російські окупанти у війні проти України.

«Продовження окупації Запорізької АЕС із перетворенням її фактично на військову базу, постійні обстріли станції...А також бомбардування всієї території України крилатими й оперативними балістичними ракетами із прокладанням траєкторії польоту на мінімальній висоті безпосередньо по-над атомними блоками – ось злочини, за допомогою яких окупанти шантажують Європу. Вони намагаються вмовити європейські країни не підтримувати Україну, а саму Україну – капітулювати перед росією», – сказав Олександр Моцик.

Він додав, що окремим злочином є абсурдний указ путіна про перепідпорядкування ЗАЕС Росатому, який не має і не може мати жодної юридичної сили.

Головний консультант президента Енергоатома закликав міжнародне співтовариство «ізолювати російську державну атомну компанію «Росатом», яка є одним з інструментів злочинного путінського режиму, та ввести проти неї якомога жорсткіші санкції».

Він також наголосив, що Україна продовжує боротьбу за власну незалежність і обов'язково переможе. Тому країна, і енергетичний сектор зокрема, продовжують співпрацювати з партнерами задля реалізації всіх домовленостей. Одна з них – стратегічне партнерство Енергоатома з американською компанією Westinghouse стосовно будівництва в Україні дев'яти нових атомних енергоблоків за новітньою технологією АР1000.

Олександр Моцик наголосив: Енергоатом, як компанія, що має величезний досвід у сфері атомної енергетики, готовий ділитися ним із польськими колегами під час будівництва у Польщі шести атомних блоків, яке має розпочатися найближчим часом.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/11915-v-nekotoryh-rajonah-kieva-nachal.html