Войти

Герман Галущенко обговорив з єврокомісаром Кадрі Сімсон відновлення українського енергосектору та корпоратизацію Енергоатому

Герман Галущенко обговорив з єврокомісаром Кадрі Сімсон відновлення українського енергосектору та корпоратизацію Енергоатому

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час неформальної зустрічі з міністрами енергетики ЄС у Стокгольмі поспілкувався з європейським комісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Очільник Міненерго поінформував про плани та деталі швидкого відновлення енергосистеми та наголосив, що Україна планує відновлювати свій енергетичний сектор за сучасними технологіями, керуючись принципами децентралізації. Сторони обговорили також пріоритети на майбутнє, насамперед допомогу, яка надходитиме від міжнародних партнерів.

Єврокомісар своєю чергою високо оцінила роботу Міненерго, спрямовану на підтримку функціонування енергетичної системи в умовах війни.

«Європа продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми обговорили конкретні шляхи, якими ЄС продовжить демонструвати свою солідарність у найближчі місяці», - наголосила Кадрі Сімсон.

Герман Галущенко звернув увагу на загрозливу ситуацію на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС і наголосив на необхідності більш жорсткого тиску міжнародної спільноти на країну-агресора. Зокрема, сторони обговорили санкції в атомній сфері.

Незважаючи на війну, Україна продовжує реформу корпоративного управління державних підприємств. Верховною Радою було ухвалено закон про корпоратизацію ДП «НАЕК «Енергоатом».
Під час зустрічі міністр енергетики України та єврокомісар домовились у рамках існуючої Міжнародної консультативної ради за координації її співголови Кадрі Сімсон створити підгрупу супроводження процесу корпоратизації компанії «Енергоатом», залучивши найкращих фахівців з провідних держав світу та міжнародних організацій.

«Ми прагнемо, щоб Енергоатом був найсучаснішою, найефективнішою і прозорою компанією, світовим лідером в атомній енергетиці»,- підкреслив Герман Галущенко.
Герман Галущенко обговорив з єврокомісаром
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/33602-finljandija-nachala-stroit-70-kilometrovoe-zagrazhdenie.html