Войти

🔌 40% української енергетичної інфраструктури не працює, зима буде дуже складною, але Європа може забезпечити додаткові потоки електроенергії – Кадрі Сімсон

🔌 40% української енергетичної інфраструктури не працює, зима буде дуже складною, але Європа може забезпечити додаткові потоки електроенергії – Кадрі Сімсон

Єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон
розповіла про масштаби руйнувань критичної енергетичної інфраструктури, яку вона побачила під час візиту до Києва, та запевнила, що країни ЄС продовжать надавати підтримку Україні у відновленні мережі.

Вона додала, що з 10 жовтня росіяни націлились на цивільну інфраструктуру України – виробництво електроенергії, а також лінії електропередач та теплоцентралі: «Все – задля того, аби завдати людських страждань, а це – категорично неприпустимо», – заявила єврокомісарка з питань енергетики.

Кадрі Сімсон зауважила, що ЄС разом з Енергетичним співтовариством створив Фонд підтримки енергетики, щоб країни як із ЄС, так і з-за його меж могли підтримати зусилля, аби відновити, якщо вони можуть, і замінити повністю зруйновані старі елементи, форми чи підстанції. Єврокомісарка відзначила українські компанії та інженерів, які продовжували ремонтувати пошкодження попри безперервні обстріли.

«Ми повинні забезпечити необхідне обладнання, аби вони могли й далі робити свою роботу. Звичайно, збитки значні. 40% інфраструктури не працює, а отже, зима буде дуже складною. Але крок за кроком ми можемо виправити пошкодження», – сказала Кадрі Сімсон.

Вона також нагадала, що з березня Україна підключена до європейської електромережі, тож Європа також може забезпечити додаткові потоки електроенергії, щоб замінити частину втраченого виробництва електроенергії з української землі.

Крім того, Кадрі Сімсон зазначила: «Важко оцінити, скільки домогосподарств цієї зими залишиться без електрики, тому що ніхто не знає планів російських військових. Ми не знаємо, чи зможемо повернути контроль над найбільшою європейською атомною електростанцією – ЗАЕС».

radiosvoboda.org/a/intervyu-kadri-simson/32125499.html">radiosvoboda.org/a/intervyu-kadri-simson/32125499.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🔌 40% української енергетичної інфраструктури
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/16707-i-nformatsija-pro-nibito-pidriv.html