Войти

🇬🇧 Британська компанія співпрацюватиме з Holtec щодо розробки компонентів для її малого модульного реактора

🇬🇧 Британська компанія співпрацюватиме з Holtec щодо розробки компонентів для її малого модульного реактора

Компанія Sheffield Forgemasters оголосила, що підписала Меморандум про взаєморозуміння (MoU) щодо співпраці з Holtec Britain.

Угода стосуватиметься розробки компонентів для малого модульного реактора (ММР) технології Holtec SMR-160. Holtec має намір до 2050 року розгорнути у Великій Британії парк SMR-160 потужністю 5 ГВт, щоб забезпечити надійне та доступне електропостачання дев'яти мільйонам британців.

SMR-160 – це легководний реактор під тиском, потужністю 160 МВт, американської компанії Holtec International, що використовує як паливо низькозбагачений уран і має гнучкість для виробництва водню і технологічного тепла для промислового застосування.

Перші ММР планується впровадити на початку 2030-х років.

Нагадаємо, американська компанія Holtec International, багаторічний партнер Енергоатома, виступала підрядником будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, яке в квітні 2022 року було введено в експлуатацію.

world-nuclear-news.org/Articles/Holtec,-Sheffield-Forgemasters-team-up-on-SMR-forg">world-nuclear-news.org/Articles/Holtec,-Sheffield-Forgemasters-team-up-on-SMR-forg

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
🇬🇧 Британська компанія співпрацюватиме з
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/31859-azhiotazh-vokrug-mobilizatsii-javljaetsja-ipso.html