Войти

❗️❗️❗️ На Південноукраїнській АЕС розпочала роботу постійна місія МАГАТЕ

❗️❗️❗️ На Південноукраїнській АЕС розпочала роботу постійна місія МАГАТЕ

16 січня 2023 року команда Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з генеральним директором Рафаелем Маріано Гроссі разом з Міністром енергетики України Германом Галущенком, президентом ДП «НАЕК «Енергоатом» Петром Котіним і в.о. Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олегом Коріковим прибула на майданчик Південноукраїнської АЕС.

Під час підняття прапору МАГАТЕ над майданчиком станції Рафаель Гроссі відзначив важливість постійної місії інспекторів Агентства, які залишаться на ПАЕС для безперервного контролю і моніторингу ядерної та радіаційної безпеки. Такі ж місії, по два представники організації в кожній, найближчим часом розпочнуть працювати на всіх атомних станціях України.

«Враховуючи ризики, які тягнуть за собою воєнні дії на території України, ми прийшли до необхідності розміщення постійних місій МАГАТЕ на кожному українському ядерному об’єкті», – сказав Рафаель Гроссі. Запит на таке розміщення, нагадав він, надійшов від Президента України Володимира Зеленського та Міненерго.

Герман Галущенко подякував за згоду на постійну присутність місій МАГАТЕ на українських АЕС. І наголосив, що експерти Агентства аналізуватимуть вплив російських військових ударів по енергетичній інфраструктурі України, а результати поширюватимуть для всієї світової спільноти.

Петро Котін також привітав рішення МАГАТЕ направити постійні місії на українські станції й зазначив, що їхня присутність допоможе захистити наші атомні об’єкти від можливих провокацій з боку росії.

«Ми вже бачили ці провокації: фіксувались і прольоти ракет в небезпечній близькості від ядерних реакторів, і безпілотник-шахед безпосередньо над Південноукраїнською атомною станцією, і падіння ракети на її майданчик, за 300 метрів від енергоблоку. Присутність інспекторів МАГАТЕ має стримати рашистів від вчинення подібних дій», – сказав президент Енергоатома.

Нагадаємо, що восени експерти Міжнародного агентства з атомної енергії прибули до тимчасово окупованої Запорізької АЕС. І відтоді на станції працює постійна місія МАГАТЕ, яка контролює ситуацію в умовах постійних обстрілів ЗАЕС російськими військовими.

#НовиниКомпанії #ПАЕС

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
❗️❗️❗️ На Південноукраїнській АЕС розпочала
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/26792-stoimost-borscha-v-ukraine-vyrosla.html