Войти

❗️❗️❗️ Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі сподівається, що зону ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС буде погоджено та створено найближчим часом

❗️❗️❗️ Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі сподівається, що зону ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС буде погоджено та створено найближчим часом.

«Ми досягаємо прогресу в наших консультаціях з Україною та росією, і я сподіваюся, що зону буде погоджено та введено в дію найближчим часом. Це вкрай необхідно», – зазначається в заяві керівника МАГАТЕ.

Він зазначив, що «ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається нестабільною та потенційно небезпечною».

Рафаель Маріано Гроссі також повідомив, що на майданчик ЗАЕС прибула нова група експертів, котрі замінили тих, хто був там протягом кількох останніх тижнів. Це вже четверта команда МАГАТЕ на найбільшій в Європі АЕС, відтоді як 1 вересня 2022 року була створення Місії підтримки та допомоги МАГАТЕ в Запоріжжі (ІСАМЗ).

iaea.org/newscenter/pressreleases/update-135-iaea-director-general-statement-on-situation-in-ukraine">iaea.org/newscenter/pressreleases/update-135-iaea-director-general-statement-on-situation-in-ukraine

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
❗️❗️❗️ Генеральний директор Міжнародного агентства
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21517-tem-vremenem-moskvu-zalivaet-moskvichi.html