Войти

⚠️ Тільки демілітаризація ЗАЕС та повернення повного контролю України над нею усунуть будь-які ризики, – Володимир Зеленський

⚠️ Тільки демілітаризація ЗАЕС та повернення повного контролю України над нею усунуть будь-які ризики, – Володимир Зеленський

Виконання вимог МАГАТЕ, ООН і всіх лідерів Європи та світу щодо термінової демілітаризації Запорізької атомної електростанції, виходу усіх військових російської федерації зі зброєю, звільнення станції й організація демілітаризованої зони як всередині, так і навколо ЗАЕС та переіхд нашої станції під повний контроль української держави – є запорукою усунення будь-яких ризиків, пов’язаних з атомною енергетикою.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський 30 серпня 2022 року під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Маріано Гроссі.

Голова держави подякував за приїзд місії Міжнародного агентства з атомної енергії в Україну і наголосив, що через окупацію нашої Запорізької атомної електростанції російськими військовими є великі ризики стосовно вибухів, зриву роботи ядерних реакторів, відключення блоків Запорізької АЕС від української мережі. Також він заявив про ризики щодо опалювального сезону для наших громадян і світову загрозу через ті чи інші ядерні ризики.

«Ваш приїзд сьогодні – терміновий, ми хочемо, щоб місія МАГАТЕ на чолі з Гроссі знайшла можливість завдяки нашим спецслужбам, завдяки безпековим коридорам потрапити на станцію і зробити максимум, щоб уникнути загроз світового масштабу», – наголосив Президент.

Він додав, що дуже важливо, щоб це була не тільки перевірка, бо перевірка – це тактичні дії, а є стратегічні рішення: «Атомна станція розташована на території України, є українською власністю, контролюється українськими спеціалістами, а саме спеціалістами Енергоатома, керівництвом Міненерго».

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚠️ Тільки демілітаризація ЗАЕС та
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/4729-druzi-gotumo-dlja-vas-descho.html