Войти

🇬🇧 У Великій Британії фонд, створений для сприяння збільшенню внутрішнього виробництва ядерного палива для електростанцій і скорочення залежності від поставок урану з росії, відкритий для прийому заяв

🇬🇧 У Великій Британії фонд, створений для сприяння збільшенню внутрішнього виробництва ядерного палива для електростанцій і скорочення залежності від поставок урану з росії, відкритий для прийому заявок.

Цей фонд розміром 75 млн фунтів стерлінгів уряд країни створив ще в липні.

«Рекордно високі світові ціни на газ, викликані незаконним вторгненням путіна в Україну, підкреслили потребу в більшій кількості відновлюваної енергії, виробленої вдома, а також в ядерній енергетиці, виробленій у Великій Британії, тобто в будівництві нових електростанцій та розвитку вітчизняних потужностей», – заявив міністр енергетики та клімату Грем Стюарт.

У Великій Британії вважають, що заплановане збільшення потужностей для виробництва електроенергії на АЕС зменшить залежність країни від природного газу.

cnbc.com/2023/01/02/uranium-conversion-uk-opens-nuclear-fund-to-cut-reliance-on-russia.html">cnbc.com/2023/01/02/uranium-conversion-uk-opens-nuclear-fund-to-cut-reliance-on-russia.html

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
🇬🇧 У Великій Британії фонд,
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/24759-im-prosto-hvastatsja-nechem.html