Войти

🇬🇧 Уряд Великої Британії оголосив про виділення 102 млн фунтів на інновації в галузі ядерної та водневої енергетики

🇬🇧 Уряд Великої Британії оголосив про виділення 102 млн фунтів на інновації в галузі ядерної та водневої енергетики. Фінансування включає 77 млн фунтів стерлінгів на стимулювання виробництва ядерного палива та підтримку розробки передових ядерних реакторів наступного покоління.

Також 25 млн фунтів стерлінгів на технології, які можуть виробляти водень з біомаси та відходів, одночасно видаляючи вуглекислий газ із атмосфери.

Крім того, уряд планує розпочати наступний етап дослідження високотемпературного газового реактора (HTGR). Вважається, що HTGR, як правило, менші за звичайні атомні електростанції, більш маневрові та потребують значно менше коштів для будівництва.

У Великій Британії сподіваються, що окрім безпечного виробництва електроенергії для живлення будинків, HTGR зміцнить енергетичний суверенітет і безпеку країни, зменшивши залежність від дорогого викопного палива.

digit.fyi/hydrogen-and-nuclear-energy-get-mass-funding-from-uk-gov">digit.fyi/hydrogen-and-nuclear-energy-get-mass-funding-from-uk-gov

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇬🇧 Уряд Великої Британії оголосив
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21662-po-moemu-lichnomu-mneniju-ja.html