Войти

🇺🇸 У США оголосили про запуск проєктів з переробки відпрацьованого ядерного палива

🇺🇸 У США оголосили про запуск проєктів з переробки відпрацьованого ядерного палива

Міністерство енергетики США оголосило про виділення 28 млн доларів США на низку проєктів, спрямованих на зменшення впливу утилізації використаного ядерного палива в легководних реакторах.

Проєкти, запропоновані університетами, приватними компаніями та національними лабораторіями, зокрема направлені на розробки технологій для вдосконалення переробки використаного ядерного палива і зменшення обсягу високоактивних відходів.

Вони забезпечать «безпечну, економічну переробку» національного палива та суттєво зменшать об’єм, теплове навантаження та радіотоксичність відходів, які потребують постійного захоронення.

Крім того, чистої енергії, виробленої з відпрацьованого ядерного палива, буде достатньо для забезпечення енергією понад 70 мільйонів будинків. Також, використане паливо можна переробити для отримання нового палива та побічних продуктів, які підтримують розвиток ядерної енергії.

Міністр енергетики Дженніфер Гранхольм заявила, що переробка ядерних відходів для виробництва чистої енергії може «суттєво зменшити» кількість відпрацьованого палива на ядерних майданчиках і «підвищити економічну стабільність для громад, що займаються цією роботою».

nucnet.org/news/doe-awards-usd38-million-for-used-nuclear-fuel-projects-10-2-2022">nucnet.org/news/doe-awards-usd38-million-for-used-nuclear-fuel-projects-10-2-2022

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇺🇸 У США оголосили про
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/14715-v-talii-zbirajutsja-podvoiti.html