Войти

⚡️росію треба позбавити статусу країни-члена МАГАТЕ, – Герман Галущенко

⚡️росію треба позбавити статусу країни-члена МАГАТЕ, – Герман Галущенко

рф має бути позбавлена статусу країни-члена МАГАТЕ, заявив Міністр енергетики України Герман Галущенко. На його переконання, росія повинна бути позбавлена членства у цій організації: «Не зважаючи на те, що СРСР був одним із засновників МАГАТЕ, а росія стала правонаступницею Радянського Союзу, роль і місце в цій організації країни, яка вчиняє акти ядерного тероризму, мають бути переглянуті».

Очільник Міненерго переконаний, що «російська війна в Україні змінила все, що існувало досі в системах безпеки, у тому числі й в ядерній галузі. Ми не можемо за нинішніх обставин керуватися старими моделями, маємо приймати нові та швидкі рішення».

Герман Галущенко також наголосив, що окупація росіянами найбільшої в Європі атомної електростанції – української ЗАЕС, а також розміщення на її території озброєних людей, важкої техніки та вибухівки цілковите порушення правил ядерної безпеки та основ здорового глузду.

«Навряд чи можна очікувати, що щось зміниться в ставленні росії. Але для нас дуже важливо, щоб на території наших ядерних об’єктів перебували представники МАГАТЕ. Я особисто запрошував пана Гроссі і його місію в Україну на всі атомні об’єкти для того, щоб вони бачили, що відбувається, щоб бачили російські обстріли і їх наслідки», – додав міністр та зауважив, що окупована ЗАЕС – це найбільша втрата української енергосистеми за час війни, адже на станції знаходяться 6 енергоблоків, які ще в лютому видавали в енергосистему України більше ніж 6 000 МВт електроенергії.

mev.gov.ua/novyna/rosiyu-treba-pozbavyty-statusu-krayiny-chlena-mahate-herman-halushchenko">mev.gov.ua/novyna/rosiyu-treba-pozbavyty-statusu-krayiny-chlena-mahate-herman-halushchenko

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️росію треба позбавити статусу країни-члена
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/20677-u-rf-ostalos-raket-esche.html