Войти

‼️ путін зазнав поразки на полі бою, тому тепер він веде війну проти цивільної інфраструктури України, – Держдеп США

‼️ путін зазнав поразки на полі бою, тому тепер він веде війну проти цивільної інфраструктури України, – Держдеп США

Ударами по енергетичній інфраструктурі України росія фактично визнає свою поразку на полі бою. І саме тому намагається знищити енергетичну мережу та залишити мільйони українців без електроенергії, води чи тепла взимку, аби зменшити стійкість і рішучість України в холодні зимові місяці, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

«Президент путін зазнав поразки на полі бою, тому тепер він веде війну проти цивільної інфраструктури України. Ми повинні переконатися, що тут він також зазнає невдачі», – сказав він.

Тож Держдеп працюватиме з Міністерством енергетики, Міністерством оборони, Агентством США з міжнародного розвитку та Радою національної безпеки, щоб оцінити запити від Уряду України та визначити ресурси й обладнання, які можуть бути потрібні Україні.

«Міжвідомча група працюватиме з міжнародними партнерами через механізм G7 для надання необхідного обладнання та допомоги для ремонту, обслуговування та зміцнення українського енергетичного сектору протягом цієї зими», – зазначив Нед Прайс.

state.gov/briefings/department-press-briefing-november-8-2022">state.gov/briefings/department-press-briefing-november-8-2022

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
‼️ путін зазнав поразки на
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/16328-polscha-upovilnju-protses-zakrittja.html