Войти

📹 рашисти замінували дамбу і агрегати Каховської ГЕС та можуть залишити ЗАЕС без води для охолодження, – Володимир Зеленський

📹 рашисти замінували дамбу і агрегати Каховської ГЕС та можуть залишити ЗАЕС без води для охолодження, – Володимир Зеленський

Президент України
у зверненні до Європейської Ради заявив, що російські загарбники готують теракт, і закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію.

«росія свідомо створює підґрунтя для масштабної катастрофи на півдні України. Ми маємо інформацію, що російські терористи замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції», – сказав глава держави.

Каховська ГЕС – один із великих енергообʼєктів, її дамба утримує близько 18 млн кубометрів води, зазначив президент. Він додав: якщо російські терористи підірвуть цю дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, зокрема й Херсон, а сотні тисяч людей можуть постраждати.

«За нашою інформацією, росія вже підготувала все, щоб здійснити цей теракт. Українських працівників викинули з Каховської станції – там тільки російські громадяни. Вони повністю контролюють станцію», – заявив Володимир Зеленський.

Він закликає діяти не зволікаючи, щоб росія не змогла реалізувати цю катастрофу, а також вважає за необхідне направити на ГЕС міжнародну спостережну місію та забезпечити повернення на неї українського персоналу.

Президент зазначив: якщо росія здійснить теракт, значна частина півдня України може втратити водозабезпечення. І застеріг, що «ці дії можуть залишити Запорізьку атомну станцію без води для охолодження. Адже саме з Каховського водосховища береться вода для ЗАЕС».

Також глава держави нагадав, що росія, контролюючи територію ГЕС, прагне влаштувати чергову операцію – під «фальшивим» прапором здійснити теракт і звинуватити у цьому Україну.

youtube.com/watch?v=fabaUx7vLSk">youtube.com/watch?v=fabaUx7vLSk

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📹 рашисти замінували дамбу і
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13552-ekonomija-elektroenergii-dovoli.html