Войти

📢 Своіми діями росія ще раз довела, що є терористичною державою, яку треба стримувати у найсильніший спосіб, – Кислиця

📢 Своіми діями росія ще раз довела, що є терористичною державою, яку треба стримувати у найсильніший спосіб, – Кислиця

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця
на засіданні Ради Безпеки вкотре заявив про терористичні акти рф проти мирного населення України.

«Терористична росія обстріляла столицю Київ та багато інших міст України. Щонайменше 84 ракети та понад два десятки БПЛА атакували енергетичні об’єкти, житлові будинки, школи й університети, музеї та перехрестя у центрах міст. Ці об’єкти були серед тих, які пізніше міноборони рф назвала законними цілями», – поінформував постпред України зібрання ООН.

Він наголосив, що світ знову побачив справжнє обличчя держави-терориста, яка вбиває українців: «Зазнаючи поразки на полі бою, росія розправляється з мирними жителями українських міст».

Сергій Кислиця підкреслив, що навмисне націлювання ракет на цивільне населення – це військовий злочин. «Своїми діями росія ще раз довела, що є терористичною державою, яку треба стримувати у найсильніший спосіб».

Постійний представник України в ООН також нагадав, що рф блокує рішення, які йдуть всупереч її інтересам:

«Маючи постійне місце в Радбезі ООН, росія наділена правом блокувати будь-які рішення Ради щодо відновлення міжнародного миру та безпеки».

Сергій Кислиця порівняв путінський режим з фашистським та попередив ООН, що організація має два шляхи свого розвитку:

«росія намагається повернути нас у 1930-ті роки, коли гітлер знищив суверенні країни шляхом вторгнення, фальшивих референдумів і аншлюсу. Зараз ми на тому етапі, коли або ООН остаточно відновить свою довіру, або зазнає краху. І якщо останнє трапиться, то звинувачувати не варто нікого, крім себе».

«За російською делегацією, коли вона входить до Генасамблеї, тягнеться кривавий слід, а зал наповнюється тліючою людською плоттю. Це те, що ми надто довго терпіли в Сирії й те саме, що зараз відбувається в Україні», – сказав Сергій Кислиця.

А наостанок додав, що зупинити криваву агресію росії можна лише спільними зусиллями:

«Єдине, чого росія боїться, – нашої міцної єдності в захисті цілей Статуту ООН, захисті права кожної країни користуватися повагою до власної територіальної цілісності та суверенітету».

www.facebook.com/1167515055/posts/pfbid0AdRMzBqA1gm6nuUkyM6jSW2qPRe8kmNuXBFv5oPm3unuiqKvQZTYdEcEAiy7m79Ll/?d=n">www.facebook.com/1167515055/posts/pfbid0AdRMzBqA1gm6nuUkyM6jSW2qPRe8kmNuXBFv5oPm3unuiqKvQZTYdEcEAiy7m79Ll/?d=n

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📢 Своіми діями росія ще
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/11760-chetyre-rakety-unichtozheny-silami-i.html