Войти

🇨🇦 Уряд Канади визнав атомну енергетику екологічно чистою

🇨🇦 Уряд Канади визнав атомну енергетику екологічно чистою

Федеральний уряд Канади включив малі модульні реактори (ММР, англ. – SMR) до екологічно чистих енергетичних технологій, які мають право на новий інвестиційний податковий кредит. Це стало чітким сигналом того, що уряд вважає атомну енергетику «чистою енергією» нарівні з усіма іншими технологіями з низьким вмістом вуглецю.

«Включення атомної енергетики до інвестиційного податкового кредиту для чистих енергетичних технологій є великим кроком для галузі та чудовою новиною для наших клімату й економіки», – сказав Джон Горман, президент і генеральний директор Канадської ядерної асоціації (CNA).

За його словами, це підтверджує те, про що в CNA говорили роками: ядерна енергія – це чиста енергія, і «вона повинна бути ключовою частиною стратегії Канади щодо підтримки енергетичної безпеки за одночасного скорочення викидів на шляху до чистого нуля».

Нагадаємо, Канада інвестує 708 млн доларів США в розробку малого модульного реактора – нової ядерної технології, на яку в країні покладають ключові сподівання стосовно скорочення викидів. Проєкт, який розробляє комунальна компанія Ontario Power Generation (OPG), стане першим комерційним мережевим ММР в країнах «Великої сімки».

world-nuclear-news.org/Articles/Canadian-government-recognises-nuclear-as-clean-en">world-nuclear-news.org/Articles/Canadian-government-recognises-nuclear-as-clean-en

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇨🇦 Уряд Канади визнав атомну
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/16078-energoatom-na-50-pidvischit.html