Войти

🔌 Північна Азія теж готується до пікового енергоспоживання взимку

🔌 Північна Азія теж готується до пікового енергоспоживання взимку

Енергетична криза змушує всі країни посилено готуватися до опалювального сезону. Північна Азія не стала винятком, і ключові економіки регіону теж вживають заходів для забезпечення держав блакитним паливом.

Так, Японія накопичила більше зрідженого природного газу, ніж зазвичай. Крім того, там дозволять державній ресурсній компанії Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC) купувати ЗПГ від імені комунальних підприємств, тоді як для приватних компаній умови закупівель стануть жорсткішими.

Водночас острівна держава підписала угоди з малайзійською компанією Petronas та урядом Сінгапуру щодо посилення двосторонньої співпраці у сфері ЗПГ.

Також Японія внесе зміни до закону, щоб дозволити уряду наказувати великим споживачам газу обмежувати споживання, якщо дефіцит ризикує вплинути на економіку.

Південна Корея забезпечила багато газу завдяки довгостроковим контрактам і почала його закуповувати на спотовому ринку у вересні. Крім того, країна проводить кампанію зі скорочення споживання енергії на 10% цієї зими.

Домогосподарства та підприємства заохочуватимуть зменшити це споживання за допомогою таких стимулів, як зниження податків.

Китай прокачує більше газу всередині країни й отримує поставки газу з рф. Водночас у країні схвалюють дедалі більше вугільних проєктів. У першій половині 2022 року Китай схвалив 15 гігават нових потужностей на вугіллі та додав ще 2,28 ГВт атомних потужностей.

reuters.com/business/energy/north-asia-gears-up-peak-winter-energy-demand-season-2022-11-03">reuters.com/business/energy/north-asia-gears-up-peak-winter-energy-demand-season-2022-11-03

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🔌 Північна Азія теж готується
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15823-v-rossiju-pribyl-poezd-iz.html