Войти

⚠️ Маємо нарешті змусити росію негайно виконати вимоги МАГАТЕ, усіх нормальних людей світу й демілітаризувати ЗАЕС, – Володимир Зеленський

⚠️ Маємо нарешті змусити росію негайно виконати вимоги МАГАТЕ, усіх нормальних людей світу й демілітаризувати ЗАЕС, – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської ради, під час якого розповів про енергетичну безпеку України та всього континенту, ризики, які несе окупація Запорізької АЕС, а також наголосив на необхідності тиску на країну-агресора.

«Усі ми через захоплення російськими військами Запорізької атомної станції перебуваємо на межі радіаційної катастрофи.
Це страшні умови. Але ми всі – разом, ми потужно захищаємося, ми не полишили нашого завдання»
, – заявив Президент України.

Володимир Зеленський переконаний, що росія не має досягти успіху у своєму намаганні примусити європейців до енергетичної бідності чи взагалі до повної відсутності енергії. І ключовий виклик при цьому – саме в Україні.

«Перше – це фізичний захист енергетичних об’єктів від російських ударів. Нам потрібно достатньо систем протиповітряної оборони, щоб не дозволити росії залишити людей узимку без тепла й електрики», – розпочав Глава держави.

Друге – це Запорізька атомна станція: «маємо нарешті змусити росію негайно виконати вимоги МАГАТЕ, усіх нормальних людей світу й демілітаризувати станцію. І це не тільки про військову техніку рф, а й про виведення всіх бойовиків зі станції».

Президент України нагадав, що на Запорізькій станції залишаються 500 російських терористів, яким «там не місце!».

«Це абсолютно необхідно для радіаційної безпеки. Це абсолютно необхідно для того, щоб Україна мала потрібний обсяг електрики для експорту. Для експорту, який цієї зими принципово важливий для наших сусідів у ЄС», – резюмував Володимир Зеленський.

www.president.gov.ua/news/mi-nikoli-ne-mayemo-zupinyatisya-v-zahisti-svobodi-j-demokra-78353">www.president.gov.ua/news/mi-nikoli-ne-mayemo-zupinyatisya-v-zahisti-svobodi-j-demokra-78353

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚠️ Маємо нарешті змусити росію
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/10938-glava-vrokomisii-ursula-fon.html