Войти

🇵🇱🇩🇪 Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький в ефірі польського радіо 24 заявив, що відшкодування Німеччиною Польщі за шкоду, завдану під час Другої світової війни, покращить відносини між поляками та німц

DeepState UA

26-05-2023, 17:11
🇵🇱🇩🇪 Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький в ефірі польського радіо 24 заявив, що відшкодування Німеччиною Польщі за шкоду, завдану під час Другої світової війни, покращить відносини між поляками та німцями

💭"Репарації були б вигідні також Німеччині. Я знаю, що це звучатиме шокуюче, але для наших польсько-німецьких відносин - дай Боже, щоб ми прожили поруч тисячу років - виправлення цих вічних втрат, тих сліз і моря крові хоча б в мінімальній мірі, через визнання репарацій, було б чимось дуже позитивним" — сказав глава польського уряду.

📎Моравецький додав, що питання репарацій буде продовжено в найближчі роки. Він висловив сподівання, що цю тему продовжать усі політики.

💭"Ми ніколи не відмовимося від питання військових репарацій з боку Німеччини, я категорично не згоден з послом Німеччини, який не правий в політичному і соціальному сенсі", - сказав прем'єр.

🙅🏻‍♂️Німеччина в свою чергу не змінює свою позицію щодо виплати, заявляючи, що здійснила достатню кількість відшкодувань.
🇵🇱🇩🇪 Премєр-міністр Матеуш Моравецький в
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/47325-velika-britanija-zalishit-aktivi-kremlja.html