Войти

🇵🇱Міністр спорту Польщі заявив, що до 40 країн можуть бойкотувати Олімпіаду 2024 року на знак протесту

DeepState UA

3-02-2023, 16:21
🇵🇱Міністр спорту Польщі заявив, що до 40 країн можуть бойкотувати Олімпіаду 2024 року на знак протесту

💭«Я думаю, що найближчого тижня 40 країн займуть дуже тверду і дуже чітку позицію проти включення російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду. Враховуючи це, я не думаю, що ми зіткнемося з жорсткими рішеннями перед Олімпіадою і, якщо ми будемо бойкотувати Ігри, то коаліція, до якої ми входитимемо, буде достатньо широкою, щоб проведення Ігор було безглуздим», - заявив Каміль Бортничук під час свого виступу на польскому телебаченні.

🗣Вадим Гутцайт, міністр молоді та спорту України, оприлюднив зміст листа, надісланого на адресу президента МОК Томаса Баха:

💭«Хочу підкреслити, що саме росія і білорусь порушили олімпійське перемир'я. Ні для кого не секрет, що НОКи в цих країнах знаходяться під повним контролем урядів і, крім того, багато членів олімпійських команд є військовослужбовцями їхніх Збройних Сил. Збройні сили, які щодня вбивають сотні мирних людей, у тому числі й членів української олімпійської родини. Багато представників світової спортивної спільноти були шоковані, коли президент Олімпійського комітету росії заявив, що для членів російської олімпійської збірної це честь брати участь у війні проти України. Багато російських олімпійців і багато активних спортсменів відкрито підтримують і заохочують дії російського уряду щодо вторгнення в Україну», - написав Гутцайт.

📞Також міністр поспілкувався з президентами НОК Польщі і Литви, обговорив подальші кроки щодо санкційних обмежень та подякував за підтримку.
🇵🇱Міністр спорту Польщі заявив, що
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/29348-moskali-to-hvori-ljudi-kuzma.html