Войти

Протореним шляхом

Протореним шляхом

Допоки посада президента Національного олімпійського комітету чекає на гідного очільника, у партійних чатах та владними коридорами один з кандидатів, нинішній Міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт, заявляє, що здатен нести два портфелі водночас. Тобто він не просто хоче очолити НОК, а й на посаді міністра теж лишитись.

До того ж і практика така вже відома. У 2002-2005 роках Прем’єр-міністр Віктор Янукович також очолював НОК України. Наскільки успішно сьогодні вже важко пригадати - його останні досягнення управлінця перекрили всі інші надбання.

Але можна оцінити ефективність сумісництва постів у Білорусі: до минулого року тамтешній диктатор Лукашенко ще й НОК керував протягом 24 років. Схаменувся? Авжеж! Старшому сину пост передав.

Якщо не заборонено - то, виходить, дозволено. Законодавство України не містить прямих настанов з приводу сумісництва саме цих державних постів. Та чи буде це на користь спорту? Відповіді однозначної, може, й немає. Та одне очевидно: навряд Україна має наслідувати саме цих «геніїв» сучасної політики та державного управління, в одну ланку з якими рветься стати Вадим Гутцайт.

🇺🇦 Украина Сейчас
Протореним шляхом
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/16124-gde-vyplaty-general-ebij-uyvaj.html