Войти

⌨️Оскільки росія стає слабшою, Сі Цзіньпін може відмовитися від Tайваню, щоб захопити східну росію – пише Крейг Хупер, старший співавтор в журналі Forbes, а також за сумісництвом, аналітик з питань на

DeepState UA

27-10-2022, 11:18
⌨️Оскільки росія стає слабшою, Сі Цзіньпін може відмовитися від Tайваню, щоб захопити східну росію – пише Крейг Хупер, старший співавтор в журналі Forbes, а також за сумісництвом, аналітик з питань національної безпеки США.

🤷‍♂️І справді, ідея захопити острів в Тихому океані може здатися безглуздою, якщо на півночі, через річку Хейлунзцян (рос. Амур), лежать широкі неосвоєні простори (такий собі "лєбєнсраум" по китайськи), та ще й відняті, як вважають самі китайці, в результаті несправедливих, грабіжницьких договорів. О так, ця історія має розвиток.

📜В серпні 1689 року в Нєрчінскє (сьогодні це містечко на 14 648 населення, в 335 км на Схід від Чіти по трасі M-58 “Амур” до Болі’ (рос. Хабаровськ) і в 5 км від станції “Пріісковая” на Транссібірській магістралі) відбулися перемовини делегацій Пєтра І і імператора Кансі, який очолював імперію Цін. Посланець імператора Кансі, міністр Сонготу, висунув вимогу: провести кордон так, щоб до Китаю відходили не лише Приамур'я з Албазином але і все Тихоокеанське узбережжя Сибіру аж до Чукотського носа, себто до мису Дєжньова (або мис Чжена Хе в китайській інтерпретації:-). Тоді, через мовний бар’єр і нерозуміння придворного церемоніалу і діловодства, кожна сторона залишилася при своїй думці, що привезли вигідний договір, хоча жодна не погодилася на територіальні поступки.

🎎В 1860 році, скориставшись зі слабкості імперії Цін, яка зазнала дошкульних поразок в Опійних війнах, російські дипломати домоглися підписання договору, за яким імператор Ї визнавав за росією землі на північ від річки Амур і на схід від Усурі. Так росія, пообіцявши посередництво в переговорах з Британією та Францією, звісно обманом, виманила землі, на яких заснувала порт Хайшеньвей (рос. Владивосток) – свій форпост на Тихому океані.

🇨🇳Тема цих договорів постійно з’являється, коли розмова заходить про російсько-китайську «дружбу». Ще в 1964 Мао Цзедун в розмові з японськими соціалістами, яку вони потім розказали пресі, сказав таке: «У Радянського Союзу і без того територія вже занадто велика, більше 20 млн км2. Населення ж складає лише 200 млн. У вас, японців, населення більше 100 млн, а площа території – лише 370 тис км2. Більше 100 років тому вони відрізали землі на схід від Байкалу, включаючи і Болі, і Хайшеньвей, і півострів Камчатка. Вони нам за це так і не заплатили».

⁉️Чи настане час в найближчому майбутньому заплатити росіянам? Крейг Хупер вважає, що так, такий час настане. І як тут не перефразувати крилатий вираз одного мертвого (а отже хорошого) російського політика: «Нє смєть стрєлять по Тайбєю, лучше вмєстє є..ом по Хайшеньвєю».

Moskva delenda est.

⌨️Оскільки росія стає слабшою, Сі
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/14218-karl-iii-ofitsijno-priznachiv-rishi.html