Войти

«Укренерго» Кудрицького віддає мільйони фірмі, яка обслуговувала Міноборони росії

«Укренерго» Кудрицького віддає мільйони фірмі, яка обслуговувала Міноборони росії

Головний підрядник «Укренерго» – компанія «Союз» – будував базу для російських підводних човнів, а його керівник Ігор Приходько отримав медаль від путіна.

Розвиток бази в Новоросійську після анексії Криму полягав у розміщенні там нових підводних човнів проекту «Варшав'янка», носіїв крилатих ракет «Калібр». Один з таких човнів - «Ростов-на-Дону» - був пошкоджений ЗСУ 13 вересня.

Одним із підрядників будівництва бази була компанія «Електротехапарат – СПб». Це структурний підрозділ холдингу «Союз», яким через офшор у Люксембурзі володіє одесит Ігор Приходько. Вона уклала договір про виготовлення та постачання двох пересувних зарядно-випрямлювальних станцій більш ніж на 100 млн рублів з «Оборонбудом» - найбільшою будівельною компанією Міноборони рф.

Московські журналісти у 2015 році дивувалися, «як громадян України, які є власниками люксембурзького офшору, допустили до секретного проекту Міністерства оборони рф?» Очевидно, Приходько мав гарні стосунки з російськими силовиками.

Ще цікавий факт: фірма Ігоря Приходько – «ИСК СОЮЗ-Сети» (головний офіс у Москві) – допомагала путіну проводити олімпіаду в Сочі. За це Приходько отримав від путіна медаль «За заслуги перед Батьківщиною» ІІ ступеня - «за внесок у підготовку та проведення XXII зимових Олімпійських ігор у Сочі».

Таким чином, вже після анексії Криму одеський бізнесмен Ігор Приходько, який паралельно співпрацював з «Укренерго», сприяв російській владі у проведенні олімпіади і допомагав Міноборони росії будувати базу для підводних човнів, які після початку повномасштабного вторгнення обстрілюють ракетами українські міста.

Щоб зрозуміти, що мати бізнес у росії це погано, Приходько знадобилося три роки – його компанії припинили роботу лише в 2017 році.

20 вересня 2023 року Генпрокуратура прийшла з обшуками до НЕК «Укренерго». Підставою став аудит Держаудитслужби, який виявив у «Укренерго» мільярдні фінансові порушення та розтрати.

Зокрема, «Укренерго» під час переоснащення підстанції «Західноукраїнська» переплатила КПК «Союз» 13 млн грн. Тоді «Союз» поставив необхідне обладнання не безпосередньо від заводу-виробника, а з націнкою через фірму-прокладку.

Цікаво, чи все влаштовує у такому «перевіреному» підряднику менеджерів «Укренерго» та його голову Володимира Кудрицького?

🇺🇦 Украина Сейчас / Подписаться
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/68874-posledstvija-vcherashnej-raketnoj-ataki-na.html