Войти

Центренерго не готове до зими через двох людей

Центренерго не готове до зими через двох людей. Це радник голови ОП Андрій Гота, та в.о голови ФДМУ Федоришин, - експерт

Голова Наглядової ради Центренерго, який до того ж є радником голови Офісу президента України, Андрій Гота є повністю відповідальним за провал підготовки «Центренерго» до зими та зупинці Зміївської ТЕС. Про це заявив радник Центру стратегічних досліджень Костянтин Ільченко.

«Радник голови ОП Гота - за місяць «плідної» роботи на посаді голови Наглядової ради примудрився повністю зупинити Зміївську ТЕС, зірвати наявні графіки відновлювальних робіт і паралізувати роботу Центренерго… Він розбудовує кримінальні схеми розкрадання коштів і майна стратегічного для економіки України підприємства.

Наприклад, один із відокремлених структурних підрозділів ПАТ Центренерго уклав договір №16/239 від 25.07.2023 року з ТОВ «Спецтермомонтаж-енерго» на 9 млн грн на закупівлю робіт з виготовлення (ремонту) обладнання, внаслідок чого, державі та акціонерам завдано збитків на суму біля 2 млн грн у зв’язку з завищеними цінами на матеріали, які затверджені у цьому договорі. По суті вкрали 20% відсотків у держави», - стверджує Ільченко.

Ільченко стверджує, що в.о. голови Фонду держмайна Олександр Федоришин порушує закон, втручаючись у діяльність Центренерго, та провалив завдання президента Зеленського щодо підготовки підприємства до осінньо-зимового періоду.

«Публічно звертаються до пана Федоришина і пропоную провести відкритий ефір по всім питанням, які він вважає недостовірними, починаючи з засідання наглядової ради Центренерго, яке відбулося 9 грудня 2022 року у фонді і на якому керівництво ФДМ, зловживаючи владою та службовим становищем втрутилися в роботу НР, під шантажем її розпуску просунули на посаду генерального директора Центренерго Єгорова, якого було звільнено за розкрадання державного майна і відносно якого розслідується декілька кримінальних проваджень і до ролі посадових осіб ФДМ у розкраданні Центренерго. На Зміївський ТЕС, яка вже декілька днів не генерує електроенергію, ситуація критична, жодних ремонтних робіт після обстрілів там не було! Невже тільки мені здається що такі дії – це диверсія? Я звертаюся до голови СБУ Малюка! Зверніть будь ласка на це увагу», - заявляє Ільченко.

Нагадаємо, проти керівництва ФДМУ порушено низку кримінальних справ, зокрема про порушення закону посадовими особами ФДМУ при звільненні незалежних членів Наглядової Ради «Центренерго».

В свою чергу СБУ розпочало перевірку діяльності Центренерго через зрив підготовки до опалювального сезону.
Стверджують, члени Наглядової ради Центренерго Андрій Гота, Віктор Бусько, та в.о. голови ФДМУ Олександр Федоришин можуть бути під пильною увагою СБУ через свої дії.

🇺🇦 Украина Сейчас / Подписаться
Центренерго не готове до зими
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/68267-premra-vid-enleo-bij.html