Войти

Сумнівні зв’язки з ділками та політиками: що відомо про шлях нового міністра Оксена Лісового

Сумнівні зв’язки з ділками та політиками: що відомо про шлях нового міністра Оксена Лісового

Освітяни отримали нового міністра – ним став Оксен Лісовий, про якого одразу заговорили, як про успішного науковця, педагога та реформатора. Проте історично кар’єра Лісового пов’язана з людьми, які мають надто сумнівну репутацію. Йдеться про Станіслава Довгого, президента МАН, та його сина – політика Олеся Довгого. Фактично лісовий потрапив до МАН, де головував Станіслав Довгий, у 2004 році.

Тож, у Малої академії усі ці роки був директор Лісовий і Президент Довгий. «Тим часом в Україні відбулася Помаранчева революція, президентом став Ющенко, прем'єркою при ньому Тимошенко, потім Тимошенко знову змінив Янукович. Але на дует Лісового та Довгого це ніяк не вплинуло. Усім реформаторам вони подобалися», - пише експерт Олександр Бурлака. А далі Олесь Довгий почав проявляти себе - у складі молодої команди Леоніда Черновецького розпилював на приватні володіння для правильних людей заповідне урочище Жуків острів. А Довгий-старший в цей час, не відриваючись від керівництва МАН, працював у парламенті у фракції найчеснішого політика Володимира Литвина. 2010 року народний депутат Станіслав Довгий проголосував за ратифікацію «Харківських угод», які подовжили перебування російського флоту в Криму до 2042 року.

«Найцікавішою тут є реакція Лісового, який зараз розповідає, що ледь не з дитячого садочка очікував вторгнення Росії. Її не було ніколи. Він продовжував із Довгим працювати усі роки по тому», - пише Олександр Бурлака. Виходить, новий міністр – це, скоріше, менеджер, який гарно та успішно відбудував свою власну кар’єру, завдяки зв’язкам з родиною Довгого. А от на якісні зміни у секторі освіти тепер марно сподіватись, нажаль.

🇺🇦 Украина Сейчас
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/37694-sbu-obezvredila-ocherednuju-agenturnuju-gruppu.html