Войти

На фоні низки гучних скандалів і відставок починають прогнозувати наступні кадрові рішення

На фоні низки гучних скандалів і відставок починають прогнозувати наступні кадрові рішення. Одним із претендентів на виліт в кулуарах вважають Данила Гетманцева, голову податкового комітету ВРУ та автора багатьох провальних рішень. Зокрема, це блокування податкових накладних без зрозумілих причин, через що потерпає ледь не половина підприємств і фактично блокується український бізнес. Про це говорили сьогодні на засіданні Тимчасової слідчої комісії.

Історія блокування накладних почалася у 2019 з обранням Гетманцева головою комітету. Спочатку була постанова Кабміну 1165, що передбачає розширення переліку підстав для блокування. Далі саму електронну систему єдиного реєстру податкових накладних перевели на скорочений режим роботи – з 08.00 до 18.00 – замість цілодобового. Ситуація погіршилась після того, як у жовтні 2022 постановою 1154 змінився порядок реєстрації накладних.

Наслідком такої податкової політики може стати розвиток тіньової економіки, до чого підприємців буквально штовхають і що може сильно завадити євроінтеграційним процесам.

🇺🇦 Украина Сейчас
На фоні низки гучних скандалів
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/30497-vidomo-pro-sche-odnogo-zagiblogo.html