Войти

📈 В МАГАТЕ прогнозують збільшення ядерних генерувальних потужностей більше ніж удвічі до 2050 року

📈 В МАГАТЕ прогнозують збільшення ядерних генерувальних потужностей більше ніж удвічі до 2050 року

На тлі досягнення кліматичних цілей та занепокоєння енергетичною безпекою уряди країн дедалі частіше звертають увагу на ядерну енергетику.

У своєму новому прогнозі глобальних ядерних потужностей для виробництва електроенергії до 2050 року МАГАТЕ збільшило показники на 10% порівняно з минулорічним звітом. Це означає, що за найамбіціознішим сценарієм ядерні генерувальні потужності збільшаться більше ніж удвічі – до 873 гігават чистої електроенергії (ГВт(е)] до 2050 року порівняно з поточним рівнем близько 390 ГВт(е).

«Ми перебуваємо у визначальному моменті переходу світу до більш безпечного, стабільного та доступного енергетичного майбутнього, – заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі. – Під впливом зміни клімату й енергетичної кризи уряди переглядають свої портфелі на користь ядерної енергетики».

Відповідно до нових прогнозів, до 2050 року атомна енергетика може давати близько 14% світової електроенергії, тоді як сьогодні йдеться про 10%.

https://www.iaea.org/newscenter/pressreleases/iaea-projections-for-nuclear-power-growth-increase-for-second-year-amid-climate-energy-security-concerns">https://www.iaea.org/newscenter/pressreleases/iaea-projections-for-nuclear-power-growth-increase-for-second-year-amid-climate-energy-security-concerns

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
📈 В МАГАТЕ прогнозують збільшення
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9258-energoatom-stvorit-natsionalnu-merezhu.html