Войти

Завтра нардепи планують забрати у всіх громад гроші захисників та віддати «своїм» чиновникам, — експерт

Завтра нардепи планують забрати у всіх громад гроші захисників та віддати «своїм» чиновникам, — експерт

Саме про це йдеться в законопроєкті 10037, яким центральна влада планує забрати у громад по всій країні «військовий ПДФО». Щоб віддати двом чиновничим структурам: Міністерству стратегічної промисловості (50%) та Держспецзв’язку (50%). Хочуть забрати в громад та передати цим міністерствам: без зазначення цільового використання для ЗСУ; без програм розвитку виробництва; без жодних зобов’язань для військових підрозділів; без інструментів контролю за використанням цих коштів - заявив народний депутат VIII скликання, ексголова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Він також зазначив, що:

📍місцеві громади в середньому 45% від свого «військового» ПДФО направляють на безпеку та оборону

📍«військовий ПДФО» сьогодні працює як резервний фонд для ЗСУ – це швидка передача дронів, авто, спорядження

📍ці гроші йдуть на програми підтримки сімей захисників, які сьогодні на фронті: школи, садочки, підтримка, харчування і тд.

📍всі місцеві бюджети прозорі та підзвітні громаді

Йдеться про суму в 29 млрд грн. у 2024 році. За словами Черненка, якщо ці гроші потраплять в «загальний котел» державного бюджету, військові їх не побачать.

«Куди ж підуть гроші військових, які заберуть у громад, не знає ніхто. Але думаю, всі здогадуються. І це точно не «передок». А, скоріше, гарно вгодований печерський тил» - зазначив Черненко.

Україна Online | Підписатись
Завтра нардепи планують забрати у
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/70923-u-nas-tro-turistiv.html