Войти

🇬🇧 AP300 від Westinghouse обрано як можливу розробку для впровадження малих модульних реакторів у Великій Британії

🇬🇧 AP300 від Westinghouse обрано як можливу розробку для впровадження малих модульних реакторів у Великій Британії

Технологію AP300 американської компанії Westingouhse Electric ініціатива Great British Nuclear (GBN) обрала для наступного етапу конкурсу проєкту, за яким надасть державні кошти на впровадження ММР у Британії.

Westinghouse Electric стала шостою компанією (EDF, GE-Hitachi, Holtec, NuScale, Rolls Royce), чий проєкт включили у претенденти на впровадження малих модульних реакторів у країні. Планується, що навесні 2024 року буде оголошено, з ким саме британський уряд укладе контракт на будівництво ММР.

Конкурс малих модульних реакторів є частиною урядового плану відродження ядерної енергетики та лідерства Британії у світовій гонці з розробки передових технологій для швидкого забезпечення чистішою, дешевшою енергією та підвищення енергетичної безпеки.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Енергоатом і Westinghouse підписали меморандум про можливість впровадження малих модульних реакторів AP300 в Україні.

У квітні 2023 року Енергоатом і Holtec International погодили можливість будівництва в Україні до 20-ти атомних енергоблоків з реакторами SMR-160.

На початку 2022-го НАЕК домовилась із Rolls-Royce про співробітництво щодо можливості будівництва британських малих модульних реакторів в Україні.

У вересні 2021 року Енергоатом та NuScale Power підписали Меморандум про взаєморозуміння задля вивчення можливості будівництва реакторів за технологією NuScale в Україні.

gov.uk/government/news/six-companies-through-to-next-stage-of-nuclear-technology-competition">gov.uk/government/news/six-companies-through-to-next-stage-of-nuclear-technology-competition

#атомні_новини

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
🇬🇧 AP300 від Westinghouse обрано
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/70577-posadovtsi-administratsii-bajdena-nabagato-bilshe.html