Войти

Якщо влада призначає на посади зашкварених людей орієнтується виключно на власни інтереси, то буде мати скандали і ганьбу

Якщо влада призначає на посади зашкварених людей орієнтується виключно на власни інтереси, то буде мати скандали і ганьбу.

Так, Олександр Грибан, колишній заступник міністра економіки, а нині голова Наглядової ради Укрнафти нещодавно спробував виїхати до Варшави. Нібито на ділові перемовини за дорученням директора Укрнафти Сергія Корецького. Останній навіть звернувся з листом до НАБУ по дозвіл на виїзд Грибана, оскільки той віднедавна є фігурантом розслідування НАБУ та САП в справі про розтрату 60 млн грн. Джерела в НАБУ кажуть, що таке прохання було сприйнято м’яко кажучи з подивом, а аргумент на кшталт Грибан є єдиним в компанії, хто вміє проводити перемовини на найвищому рівні, враження не справив. Тож очільник Наглядової ради Укрнафти залишається в Україні і під слідством.

А вчора стало відомо, що ще один член команди Корецького в "Укрнафті" викликав зацікавленість НАБУ і САП, які розслідують справу про заволодіння екс-керівництвом ДП “Зоря-Машпроект” коштами у розмірі 1,3 млрд грн. Гроші в 2013-2018 рр виводили через на іноземну приватну структуру, яка нібито надавала агентські послуги із пошуку клієнтів для державного підприємства. Одним з керівників ДП на той час був Юрій Марковцев. Колишнього колегу пана Шурми по Метінвесту Марковцева призначили в націоналізовану Укрнафту радником директора з питань фінансово-економічної безпеки. А згодом вже Корецький призначив Марковцева на керівну посаду в Укрнафтобуріння, газовидобувну компанію, яку конфіскували і віддали Укрнафті в управління. Хтось здивований, що і тут вухи Шурми?

Але мені так і хочеться спитати Ростислава Шурму і директора Укрнафти Корецького: у вас інших кандидатів на керівні посади немає? А ще питання до нового міністра оборони Умерова та керівника НАК Нафтогаз Чернишова, які виконують функції акціонерів Укрнафти: вас влаштовує така ситуація? Той же пан Грибан, який є фігурантом у антикорупційному розслідуванні і більше не є державним службовцем, продовжує очолювати наглядову раду Укрнафти і представляти там інтереси… держави! Він під підрзрою і все одне представляє інтереси держави? А це вже ваша відповідальність, як керівництво акціонерів держпідприємства. Чи такі зашквари, це вже норма?
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/69941-legion-svoboda-rosii-provodit-shturmovi.html