Войти

⚡️⚡️⚡️ 02

⚡️⚡️⚡️ 02.09 – 11.09.2023: найважливіші «атомні» новини тижня, що минув

🔹 2 вересня 2023 року відбулась робоча поїздка президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна на ХАЕС. До нього приєдналися члени підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету з питань енергетики та ЖКП Верховної Ради України.

🔹 У межах Всесвітнього ядерного симпозіуму 2023 президент Енергоатома Петро Котін зустрівся з низкою партнерів Компанії: Cameco, Westinghouse, Urenco. Також він провів зустріч із генеральною директоркою Всесвітньої ядерної асоціації (WNА) Самою Більбао-і-Леон, очільником Експортно-кредитного агентства Великої Британії (UKEF) Тімом Рідом та президентом американської компанії з конверсії ConverDyn Малкольмом Крітчлі.

🔹 На майданчику Всесвітнього ядерного симпозіуму 2023 президент Енергоатома Петро Котін обговорив з Жаком Пейтьє, членом Виконавчого комітету компанії Orano та її старшим виконавчим віцепрезидентом по роботі з клієнтами та стратегії, перспективи співпраці компаній щодо надання послуг зі збагачення урану для українських АЕС.

🔹 У межах Всесвітнього ядерного симпозіуму 2023, який проходив у Лондоні, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та президент американської компанії ConverDyn Малкольм Крітчлі підписали угоду про конфіденційність та меморандум про взаєморозуміння у сфері конверсії урану.

🔹 На українській АЕС вперше у світі в реактор ВВЕР-440 завантажено ядерне паливо американської компанії Westinghouse. Сьогодні НАЕК «Енергоатом» – єдина у світі енергогенеруюча компанія, яка експлуатує радянські реакторні установки і змогла реалізувати проєкт з диверсифікації постачання ядерного палива. Україна продовжує курс на зміцнення енергетичної незалежності і показує світові приклад того, як можна усунути державу-терористку росію з ринків ядерних технологій.

#атомний_дайджест

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/66845-pro-situatsiju-v-ukrainskij.html