Войти

🇬🇧🤝🇺🇦 Президент Енергоатома провів зустріч із керівництвом Експортно-кредитного агентства Великої Британії

🇬🇧🤝🇺🇦 Президент Енергоатома провів зустріч із керівництвом Експортно-кредитного агентства Великої Британії

В межах візиту до Лондона на Всесвітній ядерний симпозіум 2023 президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін зустрівся з очільником Експортно-кредитного агентства Великої Британії (UKEF) Тімом Рідом і командою UKEF.

Петро Котін подякував за рішення UKEF надати Енергоатому кредитну гарантію на суму 192 млн фунтів стерлінгів для закупівлі послуг збагачення урану у компанії Urenco:

🗯️ «Це рішення зараз є надзвичайно важливим для України, особливо в умовах, коли енергетична інфраструктура зазнає постійних атак ворога й на українські атомні станції покладено завдання забезпечити громадян та комерційних споживачів електроенергією. Ми повинні зміцнювати енергетичну безпеку України та зробити свій внесок в економіку».

Президент Енергоатома також висловив глибоку вдячність уряду Великої Британії за підтримку України в умовах боротьби проти агресора.

Участь в узгодженні кредитних гарантії для Енергоатома взяли британські міністерство торгівлі та міністерство енергетики.

🗯️ «Надання цих гарантій не лише підсилить роботу української енергосистеми загалом і атомних станцій зокрема, а й демонструє міжнародне визнання Енергоатома як надійної та стабільної компанії, якій гідно довірити таку велику суму, – наголосив Петро Котін. – Для нас також дуже важливо відмітити, що надання Енергоатому гарантії UKEF стало першим проєктом в історії цієї глибокоповажної організації в галузі ядерної енергетики і це надає чудовий приклад для інших світових фінансових інституцій».

Керівник Енергоатома подякував і всій команді фінансово-економичних експертів Компанії, «які під керівництвом її віцепрезидента Хартмута Якоба протягом двух останніх років працювали над проєктом, що і дало можливість переконати наших поважних партнерів з UKEF в надійності такого кредитування».

Своєю чергою представники UKEF запевнили: уряд Великої Британії підтримує й надалі підтримуватиме Україну.

#новини_компанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
🇬🇧🤝🇺🇦 Президент Енергоатома провів зустріч
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/66530-pivnichna-koreja-gotova-uklasti-ugodu.html