Войти

🇺🇦🤝🇬🇧 Експортно-кредитне агентство Великої Британії (UKEF) виступить гарантом щодо угод експортного кредитування Енергоатома на суму 192 млн фунтів стерлінгів для закупівлі послуг збагачення урану у к

🇺🇦🤝🇬🇧 Експортно-кредитне агентство Великої Британії (UKEF) виступить гарантом щодо угод експортного кредитування Енергоатома на суму 192 млн фунтів стерлінгів для закупівлі послуг збагачення урану у компанії Urenco

Про це повідомив Міністр енергетики Великої Британії Грант Шаппс під час зустрічі з Міністром енергетики України Германом Галущенко, в якій взяв участь президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Така підтримка на міжнародному рівні є підтвердженням довіри до Енергоатома як стабільної та надійної Компанії.

Відкриття кредитних ліній в європейських банках під гарантії UKEF надасть Енергоатому фінансову гнучкість і стабільність під час розрахунків з компанією Urenco за послуги зі збагачення урану для виробництва ядерного палива.

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року Енергоатом та Urenco уклали угоду про постачання збагаченого урану. В квітні 2022 року та березні 2023-го відбулися чергові етапи перемовин між компаніями на тлі повної відмови від російського ядерного палива. Надання кредитних гарантій UKEF дає Україні можливість завершити в повному обсязі процес заміни послуг збагачення урану – їх надаватиме не країна-агресорка, а західний постачальник.

Для довідки: Urenco Group займається збагаченням урану для використання його при подальшому виробництві ядерного палива. Консорціум має потужності зі збагачення урану в Німеччині, Нідерландах, Великій Британії та США. Постачає збагачений урановий продукт у 15 країн світу, переважно до Європи та США. Частка Urenco становить близько 29% від світового ринку послуг зі збагачення урану.

#мінстерство_енергетики

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN | TH | EA
🇺🇦🤝🇬🇧 Експортно-кредитне агентство Великої Британії
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/63749-da-otkuda-vy-vzjalis-to-bld.html