Войти

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом провів переговори з UKEF щодо фінансування постачань збагаченого уранового продукту

⚡️⚡️⚡️ Енергоатом провів переговори з UKEF щодо фінансування постачань збагаченого уранового продукту

21 березня 2023 року Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін зустрівся в Лондоні з головним виконавчим директором UKEF Тімом Рідом.

Під час зустрічі сторони обговорили можливість надання Енергоатому кредиту для фінансування постачань збагаченого уранового продукту за контрактом між ДП «НАЕК «Енергоатом» та компанією Urenco, гарантом якого може виступити UKEF.

Крім того, Петро Котін поінформував керівництво UKEF про роботу українських атомних електростанцій в умовах військової російської агресії, повну відмову Енергоатома від російського ядерного палива та досягнуті з міжнародними партнерами домовленості щодо його виробництва та постачання. А також наголосив на необхідності деокупації захопленої ворогом Запорізької АЕС та повернення її під повний контроль компетентного легітимного оператора – Енергоатома – заради безпеки всього світу.

Тім Рід висловив підтримку Україні в її боротьбі проти російських загарбників, позитивно оцінив досягнуті Енергоатомом домовленості щодо забезпечення стабільності постачань ядерного палива. Він також привітав наявність в України та Компанії стратегічного плану відновлення й розвитку енергетичного, зокрема і ядерного, сектору після перемоги у війні.

Нагадаємо, 2020 року між Кабінетом Міністрів України та Державним секретарем її Британської Величності, який діє через Департамент з гарантування експортних кредитів (UKEF), було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Відповідно до нього UKEF зможе надавати кредитні гарантії з підтримки британського експорту на українському ринку.

#НовиниКомпанії

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚡️⚡️⚡️ Енергоатом провів переговори з
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/37097-vsu-gotovjat-ataku-tysjach-kroshechnyh.html